73 resultater funnet med et tomt søk
- IL Delfino Rosa | oppskrifter fra italia
IL Delfino Rosa gir deg ekte italiensk matglede, med oppskrifter fra det italienske kjøkkenet. IL Delfino Rosa EKTE ITALIENSK MATGLEDE med Alessandra PERA NATALIZIA JULEPÆRE Juletre? Salat? Ja takk begge deler Les mer
- PERA NATALIZIA JULEPÆRE
5 PERA NATALIZIA JULEPÆRE Tid Porsjoner 40 minutter 5 En morsom og julete presentasjon av det som egentlig er en veldig god salat. Pære, blåmuggost, honning, rucola og parmaskinke, formet som et juletre, et slags vertikal salat. Ingredienser 5 modne pærer, prøv å velge de i samme størrelse 10 skiver Parmaskinke 300 g blåmuggost 100 g rucola 5 ts flytende honning Granateple og tranebær til pynt Eventuelt gulost, til å lage stjerner av Slik gjør du Se gjerne på bildene mine, steg for steg forklarer jeg hvordan du lager pærer som ser ut som juletre. Viktig at du velger pærer som ikke er for harde, og at de ser mest mulig like ut i størrelse og fasongen. Del hver pære i tre deler, fjern stein og lag rom for osten. Fyll med blåmuggosten og ha rucolablader mellom hvert lag. Sett pærene sammen igjen og hold delene sammen ved hjelp av tannpirkere. Rull 2 skiver Parmaskinke rundt hver pære. Pynt med granateple og tranebær. Har du lyst, kan du lage stjerner av gulost også. Før servering, hell 1 ts honning over hver pære. Forrige Neste En morsom og julete presentasjon av det som egentlig er en veldig god salat. Pære, blåmuggost, honning, rucola og parmaskinke, formet som et juletre, et slags vertikal salat. <Tilbake
- PIZZA CON BURRATA E POMODORINI AL FORNO PIZZA MED BURRATA OG OVNSBAKTE CHERRYTOMATER
2 pizzaer PIZZA CON BURRATA E POMODORINI AL FORNO PIZZA MED BURRATA OG OVNSBAKTE CHERRYTOMATER Tid Porsjoner 2 timer 2 pizzaer Jeg fant inspirasjonen i de rene smakene fra Sør-Italia da jeg skulle finne på en ny pizzatopping. Modne cherrytomater, Amalfisitroner, pinjekjerner, hvitløk og masse urter med kremete burrata. Denne smakfulle og litt syrlige pizzaen ble en ny favoritt hos meg. Ingredienser Pizzadeig eller pizzabunn for 2 pizzaer 200 g pizzasaus 2 ss olivenolje til pizzabunnene 150 g mozzarella for pizza (fastere mozzarella, i terninger eller revet) 1 stor burrata (eller 2 små) OVNSBAKTE CHERRYTOMATER MED SITRON OG PINJEKJERNER 600 g cherrytomater 6 ss olivenolje 6 hvitløksfedd 6 sitronskiver 1 stor bunt med frisk timian 30 g pinjekjerner Salt og pepper Slik gjør du Start med å tilberede cherrytomatene, del dem i to. Gjør klare de andre ingrediensene og bland alt sammen i en ildfast form. Bakes i ovnen på 150 grader i ca. 1 time. Sett ovnen på 250 grader. Gjør klar pizzabunnene, ha litt olivenolje rundt på kantene. Fordel pizzasaus, mozzarella og de bakte cherrytomatene på pizzabunnene. Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen ser gylden ut. Ha burrata på pizzaene og server. Forrige Neste Jeg fant inspirasjonen i de rene smakene fra Sør-Italia da jeg skulle finne på en ny pizzatopping. Modne cherrytomater, Amalfisitroner, pinjekjerner, hvitløk og masse urter med kremete burrata. Denne smakfulle og litt syrlige pizzaen ble en ny favoritt hos meg. <Tilbake
- PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE SQUASH PARMIGIANA
6 PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE SQUASH PARMIGIANA Tid Porsjoner 1,5 timer 6 Squash bakes i form med bechamelsaus, mozzarella, kokt skinke og masse revet parmesan. Resultatet? En deilig, kremete, hvit squash parmigiana. I min variant, blir squashskivene dyppet i mel og egg og fritert. Retten er derfor ekstra mektig, men også ekstra digg. For en lettere variant, kan squashskivene grilles. Ingredienser 3 squash 3 egg ca. 200 g hvetemel 2 klyper salt 1 l solsikkeholje 500 ml bechamelsaus. Klikk på linken for hjemmelaget besciamella - https://www.ildelfinorosa.no/oppskrifter/besciamella--italiensk-hvit-saus 200 g kokt skinke i terninger eller små biter (helst italiensk PROSCIUTTO COTTO) 250 g mozzarella 50 g revet Parmigiano Slik gjør du Start med å lage BESCIAMELLA, slik at den avkjøles og blir tykkere mens de andre ingrediensene klargjøres. Skjær squash i tynne skiver (jeg brukte ostehøvlen). Pisk egg med 2 klyper salt i en dyp tallerken. Ha melet i en annen tallerken. Dypp squashskivene i egg og så i mel, før du friterer dem i rikelig med solsikkeolje. For best mulig resultat, friter ca. 4 skiver om gangen. Legg de på kjøkkenpapir når de virker gyldne og sprøe på begge sider. Når alle squashskivene er fritert, kan du gjøre klare de andre ingrediensene. Skinken og mozzarellaen skal skjæres i små biter. Finn frem en ildfast form og fyll bunnen med squashskiver. Ha på bechamelsaus, mozzarella, kokt skinke og parmesan. Ha på et nytt lag med squash og fortsett lagvis til du fyller formen (eller så lenge du har squash). Ha alle ingrediensene unntatt skinken på toppen. Sett ovnen på 180 grader varmluft. Stek din PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE i ca. 35 minutter. Serveres varm, men smaker godt også romtemperert. Forrige Neste Squash bakes i form med bechamelsaus, mozzarella, kokt skinke og masse revet parmesan. Resultatet? En deilig, kremete, hvit squash parmigiana. I min variant, blir squashskivene dyppet i mel og egg og fritert. Retten er derfor ekstra mektig, men også ekstra digg. For en lettere variant, kan squashskivene grilles. <Tilbake
- VERDURE FRITTE IN PASTELLA FRITERTE GRØNNSAKER I ITALIENSK ØLRØRE
4 VERDURE FRITTE IN PASTELLA FRITERTE GRØNNSAKER I ITALIENSK ØLRØRE Tid Porsjoner 30 minutter 4 Italiensk ølrøre brukes særlig til fritering av grønnsaker og sjømat. Man kan lage sprøe og deilige snacks, som er perfekte til aperitivo eller til forrett. Denne oppskriften holder til å fritere grønnsaker, sjømat og hva du måtte foretrekke til ca. 4 personer. Her har jeg brukt PASTELLA ALLA BIRRA (ølrøre) til assorterte grønnsaker. Ingredienser 33 cl kald BIRRA (pils) 200 g siktet hvetemel 2 klyper salt ASSORTERTE GRØNNSAKER Slik gjør du I en skål, hell den kalde ølen og bland forsiktig inn melet litt og litt. Pass på at det ikke blir klumper. Ha i salt og rør godt. Pastella di birra burde lages rett før den skal brukes. TIPS TIL BRUK Dypp biter av grønnsaker i ølrøren og friter dem i solsikkeolje til de ser gyldne og sprøe ut. La de tørke på kjøkkenpapir 1-2 minutter. Smak til med nykvernet salt og server straks. Forrige Neste Italiensk ølrøre brukes særlig til fritering av grønnsaker og sjømat. Man kan lage sprøe og deilige snacks, som er perfekte til aperitivo eller til forrett. Denne oppskriften holder til å fritere grønnsaker, sjømat og hva du måtte foretrekke til ca. 4 personer. Her har jeg brukt PASTELLA ALLA BIRRA (ølrøre) til assorterte grønnsaker. <Tilbake
- LINGUINE CON I POMODORINI AL FORNO LINGUINE MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER
2 LINGUINE CON I POMODORINI AL FORNO LINGUINE MED OVNSBAKTE CHERRYTOMATER Tid Porsjoner Litt over en time 2 En enkel, men utrolig god pastarett. Kun pasta og ovnsbakte cherrytomater. En vegetar, faktisk vegan, pastarett med rene, friske, nydelige smaker. Ingredienser 200 g linguine (eller annen pasta som du liker) OVNSBAKTE CHERRYTOMATER: 600 g cherrytomater, deles i to 6 ss olivenolje 6 hvitløksfedd 6 sitronskiver 1 stor bunt med frisk timian 30 g pinjekjerner Salt og pepper Slik gjør du Start med å tilberede cherrytomatene. Bland alle ingrediensene i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader i ca. 1 time. Når det er ca. 15 minutter igjen av baketiden for cherrytomatene, kok vannet til pastaen. Når dine linguine er klare, sil dem og bland godt med de stekte cherrytomatene. Serveres straks. Forrige Neste En enkel, men utrolig god pastarett. Kun pasta og ovnsbakte cherrytomater. En vegetar, faktisk vegan, pastarett med rene, friske, nydelige smaker. <Tilbake
- RIGATONI CON CREMA DI ZUCCHINE E GAMBERONI ARGENTINI RIGATONI MED SQUASHKREM OG ARGENTINSKE VILLREKER
4 RIGATONI CON CREMA DI ZUCCHINE E GAMBERONI ARGENTINI RIGATONI MED SQUASHKREM OG ARGENTINSKE VILLREKER Tid Porsjoner 35 minutter 4 Morsom historie bak denne pastaretten! Jeg spiste noe lignende på en restaurant i Roma og likte det godt. Jeg prøvde å gjenskape retten og den ble helt lik. Deilig krem av squash og urter, perfekt til pasta og store, saftige argentinske villreker. Ingredienser 4 squash 300 g rigatoni, eller annen tørr pasta 10 ss olivenolje til squash 30 mellomstore basilikumblader 30 mellomstore mynteblader (+ noen blader til pynting av retten) 2 store hvitløksfedd 500 g argentinske villreker uten skall (tines før steking, om frosne) 3 ss olivenolje til steking av villrekene Salt Slik gjør du Fres ett hvitløksfedd i 3 ss olivenolje. Stek villrekene i ca. 2 minutter. Sett til siden. Skjær squash i små kuber (fjern frø og den svampete delen inni). Kok squash i saltet vann i 3 minutter. Sil og sett til siden. Fres ett hvitløksfedd med frisk basilikum og mynte i olivenoljen, i en stekepanne. Pass på å ikke brenne ingrediensene. Ha squash i oljen med urtene, juster med 2 klyper salt og stek i ca. 2 minutter. Sett ca. 1/3 squash til siden, sammen med villrekene. Mos resten av squash med hvitløk og urter. Kok pastaen. Ha squashkremen, squashbitene og villrekene i pastaen. Bland godt og pynt med friske mynteblader før servering. Forrige Neste Morsom historie bak denne pastaretten! Jeg spiste noe lignende på en restaurant i Roma og likte det godt. Jeg prøvde å gjenskape retten og den ble helt lik. Deilig krem av squash og urter, perfekt til pasta og store, saftige argentinske villreker. <Tilbake
- SUGO ALLA PIZZAIOLA PIZZAIOLASAUS
4 SUGO ALLA PIZZAIOLA PIZZAIOLASAUS Tid Porsjoner 20 minutter 4 Denne sausen kalles ALLA PIZZAIOLA, som betyr «pizzastil». Tomatene er tilsatt oregano, olivenolje og hvitløk, smaker som er vanlige å bruke i pizzasaus. Forskjellen er at sausen er kokt og ikke rå. En god base til forskjellige retter, kan brukes med grønnsaker, kjøtt eller fisk, både for steking i ovnen og i gryter. Ingredienser 1 boks (400 g) knuste tomater (POLPA) 3 ss ekstra jomfru olivenolje 2 fedd hvitløk 1 ts tørket oregano Salt Slik gjør du Fres finhakket hvitløk i olivenoljen, bruk gjerne en stor stekepanne. Om du ikke ønsker å spise hvitløk, kan du frese hele fedd og fjerne de før servering. Pass på å ikke brenne hvitløken! Etter ca. 1 minutt, ha tomat fra boksen og oregano i stekepannen, rør godt og la det hele koke under lokk i ca. 15 minutter. Rør innimellom og pass på at sausen ikke fester seg i bunnen. Smak på sausen og juster med litt salt. Din PIZZAIOLASAUS er nå klar. Forrige Neste Denne sausen kalles ALLA PIZZAIOLA, som betyr «pizzastil». Tomatene er tilsatt oregano, olivenolje og hvitløk, smaker som er vanlige å bruke i pizzasaus. Forskjellen er at sausen er kokt og ikke rå. En god base til forskjellige retter, kan brukes med grønnsaker, kjøtt eller fisk, både for steking i ovnen og i gryter. <Tilbake
- POMODORINI AL FORNO CON LIMONE E PINOLI OVNSBAKTE CHERRYTOMATER MED SITRON OG PINJEKJERNER
2 POMODORINI AL FORNO CON LIMONE E PINOLI OVNSBAKTE CHERRYTOMATER MED SITRON OG PINJEKJERNER Tid Porsjoner 1,5 timer 2 Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg da jeg tenkte på de gode, rene smakene fra Sør-Italia. Den passer som pizzatopping, til pasta, på bruschetta og for å løfte fiskeretter, bare for å nevne noen eksempler. Deilige cherrytomater som kan brukes til mye. Ingredienser 600 g cherrytomater, deles i to 6 ss olivenolje 6 hvitløksfedd 6 sitronskiver 1 stor bunt med frisk timian 30 g pinjekjerner Salt og pepper Slik gjør du Bland alle ingrediensene i en ildfast form og bak i ovnen på 150 grader i ca. 1 time. Forrige Neste Inspirasjonen til denne oppskriften fant jeg da jeg tenkte på de gode, rene smakene fra Sør-Italia. Den passer som pizzatopping, til pasta, på bruschetta og for å løfte fiskeretter, bare for å nevne noen eksempler. Deilige cherrytomater som kan brukes til mye. <Tilbake
- PASTA ALLA CARBONARA CARBONARA
4 PASTA ALLA CARBONARA CARBONARA Tid Porsjoner 25 minutter 4 Det finnes mange varianter av carbonara, men her får dere oppskriften på en ekte carbonara, absolutt uten fløte. Oppskriften virker enkel, men det kan være vanskelig å få sausen til riktig. Utenfor Italia benytter man ofte fløte, for å få sausen kremete. Til stor frustrasjon for italienere. Ingredienser 400 g av din favoritt pasta. (Spaghetti eller rigatoni anbefales) 200 g guanciale eller pancetta (italienske bacon varianter) 150 gr revet Parmigiano Reggiano eller Pecorino Romano 2 hele egg 4 eggeplommer Svart kvernet pepper Salt Slik gjør du Kok opp en stor kjele med vann. Salt vannet når det begynner å koke. Legg i pastaen og rør godt rundt slik at den ikke klistrer seg sammen. Mens pastaen koker, kutter du guanciale (eller pancetta) i strimler og steker den sprø i en stekepanne. Pisk sammen de hele eggene og eggeplommene med parmesanen og nykvernet svart pepper, til du har fått en fin og myk krem. Når pastaen er slik du liker den, siler du vekk vannet (pasta må ikke nødvendigvis være al dente, men slik du foretrekker den. Ikke alle italienere liker pasta AL DENTE, slik man tror.). Spar på litt av pastavannet, dette er veldig viktig siden det er hemmeligheten til å lage en perfekt carbonara. Legg pastaen i den varme stekepannen sammen med guanciale/pancetta, tilsett bittelitt av pastavannet og vend kjøttet inn i pastaen. Etter et minutt slår du av varmen og fjerner stekepannen fra varmen. Hell så over egg og osteblandingen som du vender inn til du har fått en nydelig og kremet carbonara. Avslutt med en god mengde kvernet pepper, og server umiddelbart. Forrige Neste Det finnes mange varianter av carbonara, men her får dere oppskriften på en ekte carbonara, absolutt uten fløte. Oppskriften virker enkel, men det kan være vanskelig å få sausen til riktig. Utenfor Italia benytter man ofte fløte, for å få sausen kremete. Til stor frustrasjon for italienere. <Tilbake
- TAGLIATELLE CON CREMA DI FUNGHI GALLETTI TAGLIATELLE MED KANTARELLKREM
2 TAGLIATELLE CON CREMA DI FUNGHI GALLETTI TAGLIATELLE MED KANTARELLKREM Tid Porsjoner 30 minutter 2 En kremet pastarett med god smak av kantareller. Her brukte jeg tagliatelle, men sausen passer fint til de fleste pastatyper. Denne oppskriften kan fint brukes med andre soppsorter også. Ingredienser 180 g tagliatelle 500 g kantarell, rensede 5 ss olivenolje 2 hvitløksfedd 2 kvister rosmarin 1 skive guanciale eller pancetta 3 dl matfløte 1 ss revet parmesan 1 ss smør Salt og pepper Slik gjør du Fres hvitløk, rosmarin og guanciale (eller pancetta) i olivenolje. Bruk en stor stekepanne. Pass på å ikke brenne hvitløken og de andre ingrediensene. Etter 1-2 minutter, tilsett kantarell og bland godt. Smak til med salt og pepper og stek i noen minutter. Mot slutten av steketiden, tilsett matfløten og rør godt. Mens du koker pastaen, kan du gjøre ferdig kantarellkremen. Fjern guancialen, hvitløken og rosmarinkvistene, før du moser alt til en krem ved hjelp av en mixer. Om du er glad i å spise hvitløk, kan du fint mose hvitløk med resten, da blir det ekstra smak i kremen. Tips! Spar noen få kantarell til pynting av retten, før du moser resten. Ha kremen tilbake i stekepannen. Sil pastaen, men pass på å spare på litt pastavann, i tilfelle sausen blir for tykk. Ha pastaen i stekepannen med kantarellsausen, smøret og parmesanen. Tilsett litt av pastavannet mens du blander godt alle ingrediensene, om du synes at sausen ser litt tykk ut. Server retten varm, eventuelt med ekstra revet parmesan på toppen. Forrige Neste En kremet pastarett med god smak av kantareller. Her brukte jeg tagliatelle, men sausen passer fint til de fleste pastatyper. Denne oppskriften kan fint brukes med andre soppsorter også. <Tilbake
- BRUSCHETTA CON BURRATA, ‘NDUJA E PEPERONI BRUSCHETTA MED BURRATA, ‘NDUJA OG PAPRIKA
4 BRUSCHETTA CON BURRATA, ‘NDUJA E PEPERONI BRUSCHETTA MED BURRATA, ‘NDUJA OG PAPRIKA Tid Porsjoner 35 minutter 4 En deilig snack for alle som liker sterk mat. Perfekt til aperitivo og antipasto (forrett). Sprø, chili og kremete på en gang. Ingredienser ca 300 g små paprika, gjerne gule og røde 100 g ‘nduja ca 400 g burrata 4 skiver fint landbrød 1 ss olivenolje 2 klyper salt Slik gjør du Rens paprikaene og del dem i to. Dryss litt olivenolje og salt på. Stek i ovnen i ca. 15 minutter på 180 grader. De kan eventuelt grilles, enda deiligere! Fordel ‘nduja i alla paprikabitene. Stek 3 minutter til. Del 4 skiver landbrød i to. Rist eller grill de 8 brødbitene. Smør på burrata (spar litt til toppingen). Ha på paprikabitene fylt med ‘nduja. Fordel det som er igjen av burrata på de 8 gode bruschettaene. Nytes nystekt/varm eller romtemperert. Forrige Neste En deilig snack for alle som liker sterk mat. Perfekt til aperitivo og antipasto (forrett). Sprø, chili og kremete på en gang. <Tilbake












