top of page

RIGATONI CON BROCCOLO ROMANESCO

RIGATONI MED ROMANESCO

Tid

Porsjoner

30 minutter

2

Jeg er veldig glad i pasta med stekte grønnsaker. Denne oppskriften er inspirert av PASTA CON LE CIME DI RAPA, som min mor ofte lagde i min oppvekst. En tradisjonell rett fra Puglia (med ORECCHIETTE). Grønnsaken cime di rapa er ikke lett å få tak som fersk vare her i Norge, så jeg lager gjerne denne retten med romanesco, brokkoli eller brokkolini. Ikke helt det samme, men fortsatt veldig god.


Her brukte jeg rigatoni, men oppskriften passer fint til alle pastatyper.

RIGATONI CON BROCCOLO ROMANESCO

RIGATONI MED ROMANESCO

Ingredienser

160 g rigatoni

ca. 400 g romanesco

5 ss olivenolje

1 stor hvitløksfedd, hakket

1 ts pasta di acciughe (italiensk ansjoskrem i tube) eller 4 italienske ansjosfilet i olje

1/4 ts chiliflak

3 ss revet parmesan

Salt

Slik gjør du

Vask romanesco, fjern de store bladene og hakk den i mellomstore biter. Kok den i vann med litt salt til den er mør. OBS! Vannet må ikke kastes, det skal brukes til å koke pastaen.


Ha 5 ss olivenolje, hakket hvitløk, chiliflak og ansjoskrem i en stor stekepanne. Fres ingrediensene på lav varme, pass på å ikke brenne hvitløken.


Stek den kokte romanescoen i denne smakefulle blandingen, på lav varme, mens du koker pastaen i vannet fra tidligere.


Når pastaen er klar, sil av vannet og bland pastaen sammen med romanesco i stekepannen. Tilsett 2 ss revet parmesan og bland godt.


Server med litt mer revet parmesan på.


Tips! Det passer godt å strø litt PARMIGIANO DEI POVERI over denne pastaretten, har du prøvd min oppskrift?

Klikk på linken - https://www.ildelfinorosa.no/oppskrifter/parmigiano-dei-poveri--fattigmans-parmesan

Forrige
RIGATONI CON BROCCOLO ROMANESCO

RIGATONI MED ROMANESCO

Jeg er veldig glad i pasta med stekte grønnsaker. Denne oppskriften er inspirert av PASTA CON LE CIME DI RAPA, som min mor ofte lagde i min oppvekst. En tradisjonell rett fra Puglia (med ORECCHIETTE). Grønnsaken cime di rapa er ikke lett å få tak som fersk vare her i Norge, så jeg lager gjerne denne retten med romanesco, brokkoli eller brokkolini. Ikke helt det samme, men fortsatt veldig god.


Her brukte jeg rigatoni, men oppskriften passer fint til alle pastatyper.

<Tilbake

bottom of page