TAGLIATELLE CON CREMA DI FUNGHI GALLETTI
TAGLIATELLE MED KANTARELLKREM
Tid
Porsjoner
30 minutter
2
En kremet pastarett med god smak av kantareller. Her brukte jeg tagliatelle, men sausen passer fint til de fleste pastatyper.
Denne oppskriften kan fint brukes med andre soppsorter også.
Ingredienser
180 g tagliatelle
500 g kantarell, rensede
5 ss olivenolje
2 hvitløksfedd
2 kvister rosmarin
1 skive guanciale eller pancetta
3 dl matfløte
1 ss revet parmesan
1 ss smør
Salt og pepper
Slik gjør du
Fres hvitløk, rosmarin og guanciale (eller pancetta) i olivenolje. Bruk en stor stekepanne. Pass på å ikke brenne hvitløken og de andre ingrediensene. Etter 1-2 minutter, tilsett kantarell og bland godt. Smak til med salt og pepper og stek i noen minutter. Mot slutten av steketiden, tilsett matfløten og rør godt.
Mens du koker pastaen, kan du gjøre ferdig kantarellkremen. Fjern guancialen, hvitløken og rosmarinkvistene, før du moser alt til en krem ved hjelp av en mixer. Om du er glad i å spise hvitløk, kan du fint mose hvitløk med resten, da blir det ekstra smak i kremen.
Tips! Spar noen få kantarell til pynting av retten, før du moser resten.
Ha kremen tilbake i stekepannen. Sil pastaen, men pass på å spare på litt pastavann, i tilfelle sausen blir for tykk. Ha pastaen i stekepannen med kantarellsausen, smøret og parmesanen. Tilsett litt av pastavannet mens du blander godt alle ingrediensene, om du synes at sausen ser litt tykk ut.
Server retten varm, eventuelt med ekstra revet parmesan på toppen.
En kremet pastarett med god smak av kantareller. Her brukte jeg tagliatelle, men sausen passer fint til de fleste pastatyper.
Denne oppskriften kan fint brukes med andre soppsorter også.
<Tilbake