CONCHIGLIONI SPINACI E ‘NDUJA
CONCHIGLIONI MED SPINAT OG ‘NDUJA
Tid
Porsjoner
25 minutter
2
Til denne oppskriften brukte jeg conchiglioni, men andre pastatyper passer fint.
En pastarett som er perfekt for de som er veldig glad i sterk mat.
Italiensk mat er vanligvis ikke noe særlig chili, med unntak av mattradisjonene fra regionen Calabria i Sør-Italia.
Calabria er den største produsenten i Italia av matvarer med peperoncino, altså chili. Den berømte ‘nduja er riktignok fra den regionen.
Ingredienser
180 g conchiglioni
450 g frosset spinatblader
100 g ‘nduja
3 fedd hvitløk
4 ss olivenolje
4 ss revet parmesan
Slik gjør du
Start med å koke vannet til pastaen.
I en stor stekepanne, fres 3 hvitløksfedd i olivenoljen. Tilsett frossen spinat og ‘nduja. Stek ingrediensene og pass på å røre jevnlig. Fjern gjerne hvitløken når spinat en er ferdig stekt (med mindre du er veldig glad i hvitløk, da er det bare å spise den).
Kok pastaen og når du siler den, tilsett den direkte i stekepannen og bland godt med spinat og ‘nduja. Tilsett 3 ss parmesan og rør godt.
Lag 2 porsjoner og ha resterende parmesan på tallerkenen før servering.
Til denne oppskriften brukte jeg conchiglioni, men andre pastatyper passer fint.
En pastarett som er perfekt for de som er veldig glad i sterk mat.
Italiensk mat er vanligvis ikke noe særlig chili, med unntak av mattradisjonene fra regionen Calabria i Sør-Italia.
Calabria er den største produsenten i Italia av matvarer med peperoncino, altså chili. Den berømte ‘nduja er riktignok fra den regionen.
<Tilbake