top of page

DOLCE CON ALBICOCCHE AL MARSALA

APRIKOSKAKE MED MARSALA

Tid

Porsjoner

1 time + 3 timer til marinering

1 kake

En deilig kake med tørket aprikos, som er marinert i Marsalalikør

DOLCE CON ALBICOCCHE AL MARSALA

APRIKOSKAKE MED MARSALA

Ingredienser

250 g hvetemel

150 g sukker

3 egg

100 g smør

100 g melk

1 ts vaniljesukker

2 ts bakepulver

200 g tørkede aprikoser

1 glass Marsala

Slik gjør du

Hakk tørket aprikos og mariner i en skål med et glass Marsala, i ca. 3 timer før du gjør resten.


Pisk eggeplommene med sukkeret. Tilsett det smeltede smøret, melken, og melet siktet med vaniljesukkeret og bakepulveret. Bland godt.


Pisk eggehvitene stive og tilsett dem forsiktig i blandingen.


Tilsett aprikos med ca. 2 ss Marsala i blandingen også.


Hell i en kakeform og stek ved 180° i ca. 50 minutter (eller til du ser at kaken er gjennomstekt og har fått en fin gylden farge).


Ta kaken ut av ovnen, la den avkjøles og strø på melis før servering.

Forrige
DOLCE CON ALBICOCCHE AL MARSALA

APRIKOSKAKE MED MARSALA

En deilig kake med tørket aprikos, som er marinert i Marsalalikør

<Tilbake

bottom of page