DOLCE CON ALBICOCCHE AL MARSALA
APRIKOSKAKE MED MARSALA
Tid
Porsjoner
1 time + 3 timer til marinering
1 kake
En deilig kake med tørket aprikos, som er marinert i Marsalalikør
Ingredienser
250 g hvetemel
150 g sukker
3 egg
100 g smør
100 g melk
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
200 g tørkede aprikoser
1 glass Marsala
Slik gjør du
Hakk tørket aprikos og mariner i en skål med et glass Marsala, i ca. 3 timer før du gjør resten.
Pisk eggeplommene med sukkeret. Tilsett det smeltede smøret, melken, og melet siktet med vaniljesukkeret og bakepulveret. Bland godt.
Pisk eggehvitene stive og tilsett dem forsiktig i blandingen.
Tilsett aprikos med ca. 2 ss Marsala i blandingen også.
Hell i en kakeform og stek ved 180° i ca. 50 minutter (eller til du ser at kaken er gjennomstekt og har fått en fin gylden farge).
Ta kaken ut av ovnen, la den avkjøles og strø på melis før servering.
En deilig kake med tørket aprikos, som er marinert i Marsalalikør
<Tilbake