top of page

TORTA DEL NONNO

BESTEFARS KAKE

Tid

Porsjoner

Ca. 2,5 timer

1 kake

En nydelig sjokoladevariant av den berømte italienske klassikeren TORTA DELLA NONNA, med eggekrem og pinjekjerner.


Her finner du oppskriften på TORTA DELLA NONNA

https://www.ildelfinorosa.no/oppskrifter/torta-della-nonna--bestemors-kake

TORTA DEL NONNO

BESTEFARS KAKE

Ingredienser

SJOKOLADE MØRDEIG (pasta frolla al cioccolato)

300 g mel 00

170 g kaldt smør i biter

150 g sukker

1 egg + 2 eggeplommer (spar på eggehviter)

30 g bakekakao


EGGEKREM (CREMA PASTICCERA)

250 g helmelk

70 g sukker

10 g mel 00

3 eggeplommer

100 g mørk kokesjokolade


GARNITYR

25 g mandelflak

Eggehviter til pensling

Melis

Slik gjør du

Begynn med eggekremen. Pisk eggeplommene med sukkeret i en bolle, tilsett melet (litt og litt) og bland til kremen er jevn og fin. Hell melken i en kjele og sett den på varmen. Når den har fått et oppkok, hell først en liten mengde melk på eggeblandingen under røring, tilsett så alt og rør godt. Sett alt tilbake i kasserollen, og kok på svak varme under konstant omrøring til kremen er fin og tykk. Fjern var varmen og bland inn kokesjokoladen hakket i biter. Sett sjokoladekremen til siden.


Mens eggekremen avkjøles, kan du lage mørdeigen. Bland melet, bakekakao og det kalde smøret i en mikser (eller for hånd) til du får en smuldrete deig. Ha i egg og sukker og bland det inn med hendene til en jevn deig. Pakk deigen i plastfolie, og sett den i kjøleskapet for å hvile i ca. 30 minutter.


Når mørdeigen er klar, del den i 2. Kjevle ut begge på en lett melet arbeidsflate, til en tykkelse på 2-3 mm. Legg den ene platen over en smurt paiform (med en diameter på 26 cm) og trykk med fingrene for å få deigen til å feste seg helt opp til kantene. Prikk bunnen med en gaffel og fyll med eggekremen. Legg den andre platen med mørdeig over som et lokk.


Pensle overflaten med lett pisket eggehvite, prikk den med en gaffel, og dryss over mandelflak.


Stek i en forvarmet ovn ved 180° i 40 minutter (over- og undervarme). Ta kaken ut av ovnen og la den avkjøles helt.


Dryss over melis, og TORTA DEL NONNO er nå klar!

Forrige
TORTA DEL NONNO

BESTEFARS KAKE

En nydelig sjokoladevariant av den berømte italienske klassikeren TORTA DELLA NONNA, med eggekrem og pinjekjerner.


Her finner du oppskriften på TORTA DELLA NONNA

https://www.ildelfinorosa.no/oppskrifter/torta-della-nonna--bestemors-kake

<Tilbake

bottom of page