SUGO ALLA PIZZAIOLA CON OLIVE
PIZZAIOLASAUS MED OLIVEN
Tid
Porsjoner
20 minutter
4
Denne sausen kan brukes på pizza og ovnsbakte grønnsaker, eller som saus i gryter med fisk, sjømat og kjøtt
Ingredienser
80 g oliven (taggiasche, kalamata, sorte, grønne eller blandet)
1 boks (400 g) knuste tomater (POLPA)
5 ss ekstra jomfru olivenolje
2 fedd hvitløk
2 ts tørket oregano
Salt
Slik gjør du
Fres finhakket hvitløk i olivenoljen, bruk gjerne en stor stekepanne. Om du ikke ønsker å spise hvitløk, kan du frese hele fedd og fjerne de før servering.
Pass på å ikke brenne hvitløken. Etter ca. 1 minutt, ha oliven, tomat fra boksen og oregano i stekepannen. Rør godt og la det hele koke under lokk i ca. 10 minutter. Rør innimellom og pass på at sausen ikke fester seg i bunnen.
Smak på sausen og juster med litt salt. Din PIZZAIOLASAUS MED OLIVEN er nå klar.
Denne sausen kan brukes på pizza og ovnsbakte grønnsaker, eller som saus i gryter med fisk, sjømat og kjøtt
<Tilbake