SUGO ALLA PIZZAIOLA
PIZZAIOLASAUS
Tid
Porsjoner
20 minutter
4
Denne sausen kalles ALLA PIZZAIOLA, som betyr «pizzastil». Tomatene er tilsatt oregano, olivenolje og hvitløk, smaker som er vanlige å bruke i pizzasaus. Forskjellen er at sausen er kokt og ikke rå.
En god base til forskjellige retter, kan brukes med grønnsaker, kjøtt eller fisk, både for steking i ovnen og i gryter.

Ingredienser
1 boks (400 g) knuste tomater (POLPA)
3 ss ekstra jomfru olivenolje
2 fedd hvitløk
1 ts tørket oregano
Salt
Slik gjør du
Fres finhakket hvitløk i olivenoljen, bruk gjerne en stor stekepanne. Om du ikke ønsker å spise hvitløk, kan du frese hele fedd og fjerne de før servering.
Pass på å ikke brenne hvitløken! Etter ca. 1 minutt, ha tomat fra boksen og oregano i stekepannen, rør godt og la det hele koke under lokk i ca. 15 minutter. Rør innimellom og pass på at sausen ikke fester seg i bunnen.
Smak på sausen og juster med litt salt. Din PIZZAIOLASAUS er nå klar.

Denne sausen kalles ALLA PIZZAIOLA, som betyr «pizzastil». Tomatene er tilsatt oregano, olivenolje og hvitløk, smaker som er vanlige å bruke i pizzasaus. Forskjellen er at sausen er kokt og ikke rå.
En god base til forskjellige retter, kan brukes med grønnsaker, kjøtt eller fisk, både for steking i ovnen og i gryter.
<Tilbake