RIGATONI CON CREMA DI ZUCCHINE E GAMBERONI ARGENTINI
RIGATONI MED SQUASHKREM OG ARGENTINSKE VILLREKER
Tid
Porsjoner
35 minutter
4
Morsom historie bak denne pastaretten! Jeg spiste noe lignende på en restaurant i Roma og likte det godt. Jeg prøvde å gjenskape retten og den ble helt lik. Deilig krem av squash og urter, perfekt til pasta og store, saftige argentinske villreker.

Ingredienser
4 squash
300 g rigatoni, eller annen tørr pasta
10 ss olivenolje til squash
30 mellomstore basilikumblader
30 mellomstore mynteblader (+ noen blader til pynting av retten)
2 store hvitløksfedd
500 g argentinske villreker uten skall (tines før steking, om frosne)
3 ss olivenolje til steking av villrekene
Salt
Slik gjør du
Fres ett hvitløksfedd i 3 ss olivenolje. Stek villrekene i ca. 2 minutter. Sett til siden.
Skjær squash i små kuber (fjern frø og den svampete delen inni).
Kok squash i saltet vann i 3 minutter. Sil og sett til siden.
Fres ett hvitløksfedd med frisk basilikum og mynte i olivenoljen, i en stekepanne. Pass på å ikke brenne ingrediensene.
Ha squash i oljen med urtene, juster med 2 klyper salt og stek i ca. 2 minutter.
Sett ca. 1/3 squash til siden, sammen med villrekene.
Mos resten av squash med hvitløk og urter.
Kok pastaen. Ha squashkremen, squashbitene og villrekene i pastaen. Bland godt og pynt med friske mynteblader før servering.

Morsom historie bak denne pastaretten! Jeg spiste noe lignende på en restaurant i Roma og likte det godt. Jeg prøvde å gjenskape retten og den ble helt lik. Deilig krem av squash og urter, perfekt til pasta og store, saftige argentinske villreker.
<Tilbake












