top of page

POMODORI AL RISO

OVNSBAKTE FYLTE TOMATER MED RIS

Tid

Porsjoner

2 timer + 2 timer marinering

6

Denne oppskriften er fra min bestemor Rosa, som ofte lagde denne retten på varme sommerdager. En herlig vegetarrett, som kan serveres både varm og kald. Dette er en typisk rett vi spiser på sommeren i Italia, og ofte brukt som piknikmat.

POMODORI AL RISO

OVNSBAKTE FYLTE TOMATER MED RIS

Ingredienser

6 store tomater

6 ss ris

6 ss revet parmesan

4 ss olivenolje

1 ss oregano

2-3 fedd finhakket hvitløk

1 ts kvernet pepper

6 klyper salt

12 mellomstore poteter

Slik gjør du

Kutt toppene av tomatene, «hattene», og legg de til side. Ved hjelp av en kniv og en spiseskje, tøm forsiktig tomatene. Hakk innholdet i tomatene, og rør godt inn ris, parmesan, olivenolje, oregano, hvitløk, pepper og 6 klyper salt. Dekk til og la ingrediensene hvile i ca. 2 timer. Så kan du fylle tomatene med risblandingen, sette «hattene» tilbake og steke dem i ovn på 180 grader (over og under varme).  La de stå i circa en time, eller til du ser at tomatene har fått en fin skorpe. Du kan eventuelt bruke varmluft de siste minuttene av steketiden.

Vanligvis blir fylte tomater med ris servert med ovnsbakte poteter. Bak gjerne potetene i samme form som tomatene, men de skal inn i ovnen etter ca 30 minutter, da potetene trenger kortere steketid. Potetene må vaskes, skrelles, kuttes i biter og krydres med olivenolje, salt og pepper før steking.


Forrige
POMODORI AL RISO

OVNSBAKTE FYLTE TOMATER MED RIS

Denne oppskriften er fra min bestemor Rosa, som ofte lagde denne retten på varme sommerdager. En herlig vegetarrett, som kan serveres både varm og kald. Dette er en typisk rett vi spiser på sommeren i Italia, og ofte brukt som piknikmat.

<Tilbake

bottom of page