PIZZA CON BURRATA E POMODORINI AL FORNO
PIZZA MED BURRATA OG OVNSBAKTE CHERRYTOMATER
Tid
Porsjoner
2 timer
2 pizzaer
Jeg fant inspirasjonen i de rene smakene fra Sør-Italia da jeg skulle finne på en ny pizzatopping. Modne cherrytomater, Amalfisitroner, pinjekjerner, hvitløk og masse urter med kremete burrata. Denne smakfulle og litt syrlige pizzaen ble en ny favoritt hos meg.

Ingredienser
Pizzadeig eller pizzabunn for 2 pizzaer
200 g pizzasaus
2 ss olivenolje til pizzabunnene
150 g mozzarella for pizza (fastere mozzarella, i terninger eller revet)
1 stor burrata (eller 2 små)
OVNSBAKTE CHERRYTOMATER MED SITRON OG PINJEKJERNER
600 g cherrytomater
6 ss olivenolje
6 hvitløksfedd
6 sitronskiver
1 stor bunt med frisk timian
30 g pinjekjerner
Salt og pepper
Slik gjør du
Start med å tilberede cherrytomatene, del dem i to. Gjør klare de andre ingrediensene og bland alt sammen i en ildfast form. Bakes i ovnen på 150 grader i ca. 1 time.
Sett ovnen på 250 grader.
Gjør klar pizzabunnene, ha litt olivenolje rundt på kantene.
Fordel pizzasaus, mozzarella og de bakte cherrytomatene på pizzabunnene.
Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen ser gylden ut. Ha burrata på pizzaene og server.

Jeg fant inspirasjonen i de rene smakene fra Sør-Italia da jeg skulle finne på en ny pizzatopping. Modne cherrytomater, Amalfisitroner, pinjekjerner, hvitløk og masse urter med kremete burrata. Denne smakfulle og litt syrlige pizzaen ble en ny favoritt hos meg.
<Tilbake




