top of page

PIZZA ALLA PARMIGIANA

Tid

Porsjoner

Ca. 35 minutter

2 pizzaer

De fleste har hørt om MELANZANE ALLA PARMIGIANA, aubergine parmigiana. Denne pizzavarianten minner litt om den retten, da jeg hadde fritert aubergine og revet parmesan på pizzabunnen, sammen med tomatsaus, basilikum og mozzarella. Skikkelig god og perfekt pizza for oss som elsker aubergine.

PIZZA ALLA PARMIGIANA

Ingredienser

Pizzadeig eller pizzabunn for 2 pizzaer

ca. 200 g pizzasaus, gjerne med litt chili smak

1 aubergine

ca. 100 g hvetemel

ca. 5 dl solsikkeolje, til fritering

30 g revet parmesan

1 mozzarella di bufala i biter

Frisk basilikum, ca. 20 blader i større biter

Olivenolje, ca. 2 ss

Slik gjør du

Skjær aubergine i skiver som er ca. 4 mm tykke. Dypp alle aubergineskivene i hvetemel og friter dem slik at de ser sprøe ut på hver side. Ha de på kjøkkenpapir og sett til side.


Sett ovnen på 250 grader.


Gjør klar pizzabunnene, ha litt olivenolje på helt ut til kantene.


Fordel pizzasaus, fritert aubergine, mozzarella di bufala, frisk basilikum og parmesan på pizzabunnene.


Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen ser gylden ut.

Forrige
PIZZA ALLA PARMIGIANA

De fleste har hørt om MELANZANE ALLA PARMIGIANA, aubergine parmigiana. Denne pizzavarianten minner litt om den retten, da jeg hadde fritert aubergine og revet parmesan på pizzabunnen, sammen med tomatsaus, basilikum og mozzarella. Skikkelig god og perfekt pizza for oss som elsker aubergine.

<Tilbake

bottom of page