PIZZA ALLA PARMIGIANA
Tid
Porsjoner
Ca. 35 minutter
2 pizzaer
De fleste har hørt om MELANZANE ALLA PARMIGIANA, aubergine parmigiana. Denne pizzavarianten minner litt om den retten, da jeg hadde fritert aubergine og revet parmesan på pizzabunnen, sammen med tomatsaus, basilikum og mozzarella. Skikkelig god og perfekt pizza for oss som elsker aubergine.

Ingredienser
Pizzadeig eller pizzabunn for 2 pizzaer
ca. 200 g pizzasaus, gjerne med litt chili smak
1 aubergine
ca. 100 g hvetemel
ca. 5 dl solsikkeolje, til fritering
30 g revet parmesan
1 mozzarella di bufala i biter
Frisk basilikum, ca. 20 blader i større biter
Olivenolje, ca. 2 ss
Slik gjør du
Skjær aubergine i skiver som er ca. 4 mm tykke. Dypp alle aubergineskivene i hvetemel og friter dem slik at de ser sprøe ut på hver side. Ha de på kjøkkenpapir og sett til side.
Sett ovnen på 250 grader.
Gjør klar pizzabunnene, ha litt olivenolje på helt ut til kantene.
Fordel pizzasaus, fritert aubergine, mozzarella di bufala, frisk basilikum og parmesan på pizzabunnene.
Stek pizzaene i ca. 10 minutter, eller til du ser at osten har smeltet og bunnen ser gylden ut.

De fleste har hørt om MELANZANE ALLA PARMIGIANA, aubergine parmigiana. Denne pizzavarianten minner litt om den retten, da jeg hadde fritert aubergine og revet parmesan på pizzabunnen, sammen med tomatsaus, basilikum og mozzarella. Skikkelig god og perfekt pizza for oss som elsker aubergine.
<Tilbake