top of page

PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE

SQUASH PARMIGIANA

Tid

Porsjoner

1,5 timer

6

Squash bakes i form med bechamelsaus, mozzarella, kokt skinke og masse revet parmesan. Resultatet? En deilig, kremete, hvit squash parmigiana. I min variant, blir squashskivene dyppet i mel og egg og fritert. Retten er derfor ekstra mektig, men også ekstra digg. For en lettere variant, kan squashskivene grilles.

PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE

SQUASH PARMIGIANA

Ingredienser

3 squash

3 egg

ca. 200 g hvetemel

2 klyper salt

1 l solsikkeholje

500 ml bechamelsaus. Klikk på linken for hjemmelaget besciamella - https://www.ildelfinorosa.no/oppskrifter/besciamella--italiensk-hvit-saus

200 g kokt skinke i terninger eller små biter (helst italiensk PROSCIUTTO COTTO)

250 g mozzarella

50 g revet Parmigiano

Slik gjør du

Start med å lage BESCIAMELLA, slik at den avkjøles og blir tykkere mens de andre ingrediensene klargjøres.


Skjær squash i tynne skiver (jeg brukte ostehøvlen).  Pisk egg med 2 klyper salt i en dyp tallerken. Ha melet i en annen tallerken. Dypp squashskivene i egg og så i mel, før du friterer dem i rikelig med solsikkeolje. For best mulig resultat, friter ca. 4 skiver om gangen. Legg de på kjøkkenpapir når de virker gyldne og sprøe på begge sider. Når alle squashskivene er fritert, kan du gjøre klare de andre ingrediensene.


Skinken og mozzarellaen skal skjæres i små biter. Finn frem en ildfast form og fyll bunnen med squashskiver. Ha på bechamelsaus, mozzarella, kokt skinke og parmesan. Ha på et nytt lag med squash og fortsett lagvis til du fyller formen (eller så lenge du har squash). Ha alle ingrediensene unntatt skinken på toppen.


Sett ovnen på 180 grader varmluft. Stek din PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE i ca. 35 minutter. Serveres varm, men smaker godt også romtemperert.

Forrige
PARMIGIANA BIANCA DI ZUCCHINE

SQUASH PARMIGIANA

Squash bakes i form med bechamelsaus, mozzarella, kokt skinke og masse revet parmesan. Resultatet? En deilig, kremete, hvit squash parmigiana. I min variant, blir squashskivene dyppet i mel og egg og fritert. Retten er derfor ekstra mektig, men også ekstra digg. For en lettere variant, kan squashskivene grilles.

<Tilbake

bottom of page