MELANZANE ALLA PIZZAIOLA
AUBERGINE PIZZA-STIL
Tid
Porsjoner
1,5 timer
4
En perfekt oppskrift til alle som er glad i aubergine. Myke, nesten kremete aubergine, med pizzaiolasaus, oliven, smeltet mozzarella og frisk basilikum.
Ingredienser
4 aubergine
120 g taggiasche oliven uten stein, eller kalamata oliven
2 boks knuste tomater naturell (polpa eller passata)
ca. 24 blader basilikum
3 fedd hvitløk
ca. 15 ss olivenolje
1 ts oregano
salt
250 g revet mozzarella
Slik gjør du
Del alle auberginene i 2, legg de på et stekebrett med bakepapir med skallet ned. Snitt hver del med en kniv og dryss ca. 5 ss olivenolje og litt salt på auberginene. Bak i forhåndsvarmet ovn med varmluft 180 grader i 1 time.
Mens du steker auberginene i ovnen, lager du pizzaiolasausen med oliven.
Fres finhakket hvitløk i olivenoljen, bruk gjerne en stor stekepanne. Om du ikke ønsker å spise hvitløk, kan du frese hele fedd og fjerne de før servering.
Pass på å ikke brenne hvitløken. Etter ca. 1 minutt, ha oliven, tomat fra boksen og oregano i stekepannen, rør godt og la det hele koke under lokk i ca. 10 minutter. Rør innimellom og pass på at sausen ikke fester seg i bunnen.
Smak på sausen og juster med litt salt. Din PIZZAIOLASAUS er nå klar.
Ta ut av ovnen og mos lett midten av hver aubergine med en gaffel. Lag en grop og fyll med tomatsausen. Fordel revet mozzarella på alle auberginene og bak i 20 minutter til.
Ta ut av oven, og server varme med friske basilikumblader på.
En perfekt oppskrift til alle som er glad i aubergine. Myke, nesten kremete aubergine, med pizzaiolasaus, oliven, smeltet mozzarella og frisk basilikum.
<Tilbake