LASAGNA BIANCA CON MORTADELLA E PISTACCHI
HVIT LASAGNE MED MORTADELLA OG PISTASJNØTTER
Tid
Porsjoner
2 timer
4
En nydelig hvit lasagne, sprø på toppen og veldig kremete inni, fylt med bechamelsaus, parmesan, mozzarella, smakfull mortadella og sprø pistasj.

Ingredienser
400 g pastaplater, ferske eller tørre
ca 6 dl BESCIAMELLA. Klikk på linken for hjemmelaget besciamella - https://www.ildelfinorosa.no/oppskrifter/besciamella--italiensk-hvit-saus
ca 100 g revet parmesan
ca 120 g hakkede pistasjnøtter
3 mozzarella, kvernet (eller hakket i små biter)
300 g mortadella
Slik gjør du
Start med å tilberede bechamelsausen.
Gjør klar en form (ca. 25 cm x 35 cm) og smør den med litt olivenolje.
Ha litt bechamelsaus i bunnen. Dekk med et lag pastaplater, ha på et tynt lag besciamella, ca. 1 ss revet parmesan, ca. 2 ss. hakket pistasjnøtter, skiver av mortadella og litt mozzarella.
Så starter du igjen med nytt lag med pastaplater og resten som beskrevet over. Gjør dette til du har brukt opp alle ingrediensene. Avslutt med besciamella, parmesan, pistasj og litt mozzarella.
Stekes i ovnen, på 180 grader og undervarme, i ca. 40 minutter. Bruk gjerne varmluft eller grill de siste minuttene, om du ønsker en fin og sprø topping.

En nydelig hvit lasagne, sprø på toppen og veldig kremete inni, fylt med bechamelsaus, parmesan, mozzarella, smakfull mortadella og sprø pistasj.
<Tilbake