top of page

INSALATA DI FINOCCHI CON ARANCIA E SALMONE AFFUMICATO

FENNIKELSALAT MED APPELSIN OG RØKELAKS

Tid

Porsjoner

40 minutter

4

Gode og friske smaker. En fargerik og veldig sunn salat.


I Italia, hadde denne salaten gjerne vært servert som forrett. Ønsker du å servere mindre porsjoner som forrett? Da passer denne oppskriften til 6-8 personer.

INSALATA DI FINOCCHI CON ARANCIA E SALMONE AFFUMICATO

FENNIKELSALAT MED APPELSIN OG RØKELAKS

Ingredienser

2 fennikel

4 appelsiner

400 g røkelaks, i skiver

2 ts syltet rosa pepper

6 ss olivenolje

4 klyper salt

Slik gjør du

Skjær fenniklene i tynne skiver. Spar de fine bladene til pynt.


Skjær skallet fra 1/4 appelsin i veldig tynne strimler.


Press juice av 1 appelsin.


Skjær ut fine fileter av 3 appelsiner.


Del alle skivene av røkelaksen i 2 eller 3 biter.


Lag en dressing ved å piske godt olivenoljen, saltet, appelsinjuicen.


Bland godt alle ingrediensene du har tilberedt i en stor bolle, sammen med syltet rosa pepper.


Pynt med bladene fra fenniklene, eventuelt hakket i mindre biter.


Server i porsjoner eller på serveringsfat.

Forrige
INSALATA DI FINOCCHI CON ARANCIA E SALMONE AFFUMICATO

FENNIKELSALAT MED APPELSIN OG RØKELAKS

Gode og friske smaker. En fargerik og veldig sunn salat.


I Italia, hadde denne salaten gjerne vært servert som forrett. Ønsker du å servere mindre porsjoner som forrett? Da passer denne oppskriften til 6-8 personer.

<Tilbake

bottom of page