INSALATA DI FINOCCHI CON ARANCIA E SALMONE AFFUMICATO
FENNIKELSALAT MED APPELSIN OG RØKELAKS
Tid
Porsjoner
40 minutter
4
Gode og friske smaker. En fargerik og veldig sunn salat.
I Italia, hadde denne salaten gjerne vært servert som forrett. Ønsker du å servere mindre porsjoner som forrett? Da passer denne oppskriften til 6-8 personer.
Ingredienser
2 fennikel
4 appelsiner
400 g røkelaks, i skiver
2 ts syltet rosa pepper
6 ss olivenolje
4 klyper salt
Slik gjør du
Skjær fenniklene i tynne skiver. Spar de fine bladene til pynt.
Skjær skallet fra 1/4 appelsin i veldig tynne strimler.
Press juice av 1 appelsin.
Skjær ut fine fileter av 3 appelsiner.
Del alle skivene av røkelaksen i 2 eller 3 biter.
Lag en dressing ved å piske godt olivenoljen, saltet, appelsinjuicen.
Bland godt alle ingrediensene du har tilberedt i en stor bolle, sammen med syltet rosa pepper.
Pynt med bladene fra fenniklene, eventuelt hakket i mindre biter.
Server i porsjoner eller på serveringsfat.
Gode og friske smaker. En fargerik og veldig sunn salat.
I Italia, hadde denne salaten gjerne vært servert som forrett. Ønsker du å servere mindre porsjoner som forrett? Da passer denne oppskriften til 6-8 personer.
<Tilbake