FRAPPE DI CARNEVALE
KARNEVALSKAKER
Tid
Porsjoner
1,5 time
6
I Italia er karneval, altså CARNEVALE, en stor ting.
FRAPPE er kanskje de mest typiske småkakene som vi spiser i Italia, for å feire CARNEVALE. Jeg kommer fra Roma, og for meg heter disse kakene FRAPPE. De kalles blant annet CENCI i Toscana og CHIACCHIERE i mange andre regioner i landet.
Det finnes forskjellige oppskrifter, jeg deler den som jeg har vokst opp med.

Ingredienser
300 g hvetemel
2 egg
30 g smør, mykt
50 g sukker
1 sitron, revet skall
1/2 appelsin, revet skall
1 ts bakepulver
3 ss lys rom
1 l solsikkeolje
1 ss melis
Slik gjør du
Bland mel, bakepulver, mykt smør, egg, sukker, rom og revet skall av appelsin og sitron i en bolle. Elt til du har fått en glatt og fin deig. Pakk den i plastfolie og la den hvile i 30 minutter ved romtemperatur.
Etter 30 minutter, kan du lage lange plater av deigen, med hjelp av en pastamaskin.
Pakk ut deigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Del deigen i biter og kjør dem gjennom pastamaskinen til du oppnår riktig tykkelse på 2 mm. Start tykkest og jobb deg ned til 2 mm tykkelse.
Med et riflet pastahjul, kutt alle platene i strimler på ca. 3 cm i bredden.
Friter frappe ved 170 °, noen få om gangen. La dem tørke på kjøkkenpapir.
Dryss over melis før servering. Frappe smaker best om du nyter dem nylaget.
TIPS: For en mindre autentisk, men lettere variant, kan du steke frappe i ovnen, i stedet for å fritere dem. Bak dem på bakeplate i ca. 10 minutter ved 180 °.

I Italia er karneval, altså CARNEVALE, en stor ting.
FRAPPE er kanskje de mest typiske småkakene som vi spiser i Italia, for å feire CARNEVALE. Jeg kommer fra Roma, og for meg heter disse kakene FRAPPE. De kalles blant annet CENCI i Toscana og CHIACCHIERE i mange andre regioner i landet.
Det finnes forskjellige oppskrifter, jeg deler den som jeg har vokst opp med.
<Tilbake