top of page

FRAPPE DI CARNEVALE

KARNEVALSKAKER

Tid

Porsjoner

1,5 time

6

I Italia er karneval, altså CARNEVALE, en stor ting.


FRAPPE er kanskje de mest typiske småkakene som vi spiser i Italia, for å feire CARNEVALE. Jeg kommer fra Roma, og for meg heter disse kakene FRAPPE. De kalles blant annet CENCI i Toscana og CHIACCHIERE i mange andre regioner i landet.


Det finnes forskjellige oppskrifter, jeg deler den som jeg har vokst opp med.

FRAPPE DI CARNEVALE

KARNEVALSKAKER

Ingredienser

300 g hvetemel

2 egg

30 g smør, mykt

50 g sukker

1 sitron, revet skall

1/2 appelsin, revet skall

1 ts bakepulver

3 ss lys rom

1 l solsikkeolje

1 ss melis

Slik gjør du

Bland mel, bakepulver, mykt smør, egg, sukker, rom og revet skall av appelsin og sitron i en bolle. Elt til du har fått en glatt og fin deig. Pakk den i plastfolie og la den hvile i 30 minutter ved romtemperatur.


Etter 30 minutter, kan du lage lange plater av deigen, med hjelp av en pastamaskin.

Pakk ut deigen og legg den på en melet kjøkkenbenk. Del deigen i biter og kjør dem gjennom pastamaskinen til du oppnår riktig tykkelse på 2 mm. Start tykkest og jobb deg ned til 2 mm tykkelse.


Med et riflet pastahjul, kutt alle platene i strimler på ca. 3 cm i bredden.


Friter frappe ved 170 °, noen få om gangen. La dem tørke på kjøkkenpapir.


Dryss over melis før servering. Frappe smaker best om du nyter dem nylaget.


TIPS: For en mindre autentisk, men lettere variant, kan du steke frappe i ovnen, i stedet for å fritere dem. Bak dem på bakeplate i ca. 10 minutter ved 180 °.

Forrige
FRAPPE DI CARNEVALE

KARNEVALSKAKER

I Italia er karneval, altså CARNEVALE, en stor ting.


FRAPPE er kanskje de mest typiske småkakene som vi spiser i Italia, for å feire CARNEVALE. Jeg kommer fra Roma, og for meg heter disse kakene FRAPPE. De kalles blant annet CENCI i Toscana og CHIACCHIERE i mange andre regioner i landet.


Det finnes forskjellige oppskrifter, jeg deler den som jeg har vokst opp med.

<Tilbake

bottom of page